×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pomerančovo-rozmarýnová marináda
15 minut , Příloha , Nízká náročnost , Česká , Marinády ,

Pomerančovo-rozmarýnová marináda

Co budu potřebovat

180 ml pomerančového džusu
80 ml pomerančové marmelády
60 ml javorového sirupu
2 lžičky Dijonské hořčice
2 lžičky rozmarýnových lístků

Jak na to?

V hrnci smíchejte 180 ml pomerančového džusu, 80 ml pomerančové marmelády, 60 ml javorového sirupu, 2 lžičky Dijonské hořčice a 2 lžičky sekaných rozmarýnových lístků. Zahřívejte 2 minuty na slabém plameni. Pak jej zvyšte na střední a nechte probublávat asi 15 minut, aby marináda zhoustla.
Tip - Hodí se na jehněčí, kuřecí a kachní maso.
Tip - Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj