1
V hrnci smíchejte 180 ml pomerančového džusu, 80 ml pomerančové marmelády, 60 ml javorového sirupu, 2 lžičky Dijonské hořčice a 2 lžičky sekaných rozmarýnových lístků. Zahřívejte 2 minuty na slabém plameni. Pak jej zvyšte na střední a nechte probublávat asi 15 minut, aby marináda zhoustla.
2
TIP: Hodí se na jehněčí, kuřecí a kachní maso.
3
TIP: Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.
1
V hrnci smíchejte 180 ml pomerančového džusu, 80 ml pomerančové marmelády, 60 ml javorového sirupu, 2 lžičky Dijonské hořčice a 2 lžičky sekaných rozmarýnových lístků. Zahřívejte 2 minuty na slabém plameni. Pak jej zvyšte na střední a nechte probublávat asi 15 minut, aby marináda zhoustla.
2
TIP: Hodí se na jehněčí, kuřecí a kachní maso.
3
TIP: Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.