×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pomerančové makronky
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Francouzská , Cukroví ,

Pomerančové makronky

Co budu potřebovat

3 bílky
50 g krupicového cukru
200 g moučkového cukru
110 g mandlí Nyní v akci
25 g holandského kakaa Nyní v akci
Na pomerančovou marmeládu:
1 pomeranč Nyní v akci
200 g krupicového cukru
200 ml vody Nyní v akci
1 lžíce likéru Grand Marnier

Jak na to?

1. Bílky a krupicový cukr vyšlehejte do tuhého sněhu. Vsypejte moučkový cukr, mleté mandle, kakao a lehce promíchejte. Vzniklé těstíčko dejte do cukrářského sáčku a pomocí něj na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kolečka. Nechte je hodinu odležet a pak pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 10–12 minut. Vyndejte z trouby, nechte zchladnout, pak odlepte od papíru.
2. Pomeranč nakrájejte na tenká kolečka, dejte do mísy, přisypte cukr, vmíchejte vodu a nechte nejlépe přes noc v lednici. Přendejte do rendlíku a za stálého míchání pomalu vařte asi hodinu. Před koncem přidejte likér, vychlaďte a marmeládu promíchejte vidličkou, kousky pomeranče rozmačkejte.
3. Vychladlou marmeládou spojujte makronky po dvou k sobě.
Tip - Makronky udělejte klidně i čtrnáct dní dopředu – potřebují čas na odležení. Špaldovodatlové hvězdičky a žloutkové piškoty ovšem můžete péct na poslední chvíli.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj