×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pomalu vařené hovězí s polentovými knedlíčky
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Vaření ,

Pomalu vařené hovězí s polentovými knedlíčky

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1,5 kg hovězího zadního masa Nyní v akci
sůl
pepř
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky pálivé papriky
1 lžička chilli
45 g tmavého třtinového cukru
1 lžíce rajčatového pyré
2 x 400g plechovka rajčat
500 ml hovězího vývaru
Na polentové knedlíčky:
225 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
170 g instantní polenty
375 ml podmáslí
sůl
pepř
120 g čedaru
2 hrsti koriandru
1 červená chilli paprička

Jak na to?

Rozpalte 1 lžíci olivového oleje ve velkém hrnci, nejlépe s těžkým dnem. Maso důkladně osolte a opepřete a pak postupně osmahněte na oleji. Vyjměte z pánve a dejte stranou. Pak do hrnce dejte zbytek oleje, vsypte cibuli, česnek a opékejte 5 minut. Přidejte papriku, chilli a opékejte 1 minutu. Do pánve vraťte maso, vsypte cukr, přidejte pyré, rajčata, vlijte vývar a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené nechte pomalu vařit – táhnout 3–3,5 hodiny.
Troubu předehřejte na 200 °C. Mouku, prášek do pečiva, polentu, podmáslí, sůl, pepř, sýr, koriandr a chilli smíchejte v míse. Ze směsi lžící odebírejte a vzniklé knedlíčky pokládejte na maso v hrnci. Pečte odklopené 15–20 minut, aby knedlíčky zezlátly.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj