×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pomalu pečený vepřový guláš
120 minut a více , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Pomalu pečený vepřový guláš

Co budu potřebovat

800 g vepřové pečeně bez kosti, pokrájené na kousky velikosti sousta Nyní v akci
3 středně velké petržele, oloupané, nakrájené na silnější kolečka
2 velké mrkve, oloupané, nakrájené na silnější kolečka
1 velká cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, na plátky
4 lžíce sladké papriky
500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
200–230 g zelených fazolek
125 ml zakysané smetany Nyní v akci
2 lžíce kukuřičného škrobu
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky černého pepře

Jak na to?

1. Pokrájené vepřové maso dejte do pekáčku, přidejte kolečka petržele, mrkve, cibuli i plátky česneku a promíchejte. Posypte 2 lžícemi papriky, zalijte vývarem, přiklopte a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečte 3–4 hodiny.
2. Třicet minut před koncem do guláše vmíchejte i zelené fazolky.
3. V malé mističce smíchejte zbylé dvě lžíce papriky, zakysanou smetanu, kukuřičný škrob, sůl a pepř. Vmíchejte do guláše a 10–15 minut prohřívejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj