×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pomalu pečený roastbeef
120 minut a více , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Pomalu pečený roastbeef

Co budu potřebovat

1 kg hovězího masa v celku (svíčková, vysoký roštěnec) Nyní v akci
4–5 stroužků česneku
sůl, černý pepř
kajenský pepř
1 lžíce másla Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
500 g malých brambor Nyní v akci
4 mrkve
10 šalotek

Jak na to?

1. Maso dobře o myjte a osušte. Rovnoměrně do něj udělejte několik zářezů a ukryjte do nich plátky česneku. Pak maso ze všech stran dobře osolte a okořeňte oběma druhy pepře.
2. Máslo a olej zahřejte v pánvi a pak na tuku ze všech stran zprudka opečte
maso. To položte na mřížku doprostřed pekáče. Okolo dejte omyté brambory (větší přepůlte), přepůlené mrkve a oloupané šalotky. Přidejte vodu, aby jí bylo 2,5 cm ode dna. Pečte při 90 °C 1,5 hodiny.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj