×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pomalu pečený hovězí krk s krémovou kaší
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pečení ,

Pomalu pečený hovězí krk s krémovou kaší

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 cibule
1 svazek jarní mrkve
3 řapíky celeru
3 stroužky česneku
3 větvičky tymiánu
1 větvička rozmarýnu
40 g hladké mouky
sůl
pepř
1,8 kg hovězího krku
500 ml červeného vína Shiraz
450 ml hovězího vývaru
280 ml passaty
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce Dijonské hořčice Nyní v akci
2 lžíce Worcesterské omáčky
3 bobkové listy
Na krémovou kaši:
1,8 kg brambor Nyní v akci
150 g másla Nyní v akci
300 ml smetany
1 litr mléka Nyní v akci
sůl
pepř

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozpalte 1 lžíci oleje, vsypte cibuli, mrkev a celer a opékejte asi 8–10 minut, nebo dokud se zelenina jemně nezabarví. Pak přidejte česnek, tymián a rozmarýn a asi minutu znovu opékejte. Pak zeleninu vyjmìte z pánve. Mouku smíchejte se solí a pepřem a obalte v něm hovězí krk. Do hrnce dejte zbytek oleje a zprudka na něm opečte maso ze všech stran. Pak vyjměte z hrnce a dejte k zelenině. Do hrnce nalijte víno, počkejte, až se zredukuje zhruba na půlku, pak přilijte vývar, vmíchejte passatu, cukr, Dijonskou hořčici, Worcesterskou omáčku a bobkové listy. Pak do hrnce vraťte zeleninu i maso a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C. Peète 6–8 hodin, občas promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kaší. Na tu uvařte oloupané brambory doměkka, pak je rozšouchejte a našlehejte s máslem a horkou smetanou. Podle chuti osolte a opepřete.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj