×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pomalu pečený bůček s jablečnou omáčkou
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pečení ,

Pomalu pečený bůček s jablečnou omáčkou

Co budu potřebovat

1 kg vepřového bůčku
sůl, kmín, čerstvě mletý pepř
máslo na vymazání pekáče
850 g brambor, oloupaných a na plátky Nyní v akci
400 g cibule, nakrájené na kolečka
200 ml masového vývaru (vepřového
nebo drůbežího)
Na jablečnou omáčku
2 jablka, oloupaná a zbavená jádřinců Nyní v akci
25 g másla
2 lžíce krupicového cukru (podle chuti) Nyní v akci

Jak na to?

Předehřejte troubu na 150 °C. Maso položte na prkénko tučnější stranou nahoru a tuk či kůži ostrým nožem nakrojte do mřížky. Maso přelijte horkou vodou z varné konvice, osušte papírovou utěrkou a důkladně do něj vetřete sůl a kmín. Na spodní pozici v troubě vsuňte hlubší plech, umístěte na něj mřížku a na ni připravený bůček. Pečte hodinu a půl. Tuk bude odkapávat na plech. Mezitím vymažte pekáč silnou vrstvou másla, přilijte tuk, který vykapal z bůčku, vyválejte v něm brambory a cibuli. Osolte, opepřete a zalijte vývarem. Na pekáč položte mřížku s rozpečeným bůčkem a pečte další hodinu a půl, až bude bůček měkký a brambory zlatohnědé. Pak pekáček s bramborami vyjměte z trouby, zapněte gril v troubě a 15 minut pod ním opékejte maso, aby se vypekla křupavá kůrčička. Mezitím připravte omáčku. Jablka nakrájejte na kostičky, vložte do kastrůlku, zalijte je 2 lžícemi vody a přiklopené duste 3–4 minuty; jablka by se měla rozvařit na kaši. Vmíchejte máslo, podle chuti oslaďte a jezte k bůčku s bramborami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj