×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pomalu pečený bůček na česneku
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Pomalu pečený bůček na česneku

Co budu potřebovat

2–2,5 kg vepřového bůčku (nejlépe s kostí a ideálně i s kůží) Nyní v akci
20 g hrubé mořské soli
8 krásných malých červených jablíček
4 kousky celé skořice, přepůlené
2 palice česneku, stroužky oddělené
Na rybízové glazé:
340 g rybízové marmelády
250 ml sladkého růžového vína
250 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

1. Marmeládu, víno a vývar dejte do hrnce a posaďte na velký plamen. Za stálého míchání zahřívejte, aby se marmeláda rozpustila. Přiveďte k varu. Plamen snižte na střední a nechte probublávat 15 minut, aby vše zhoustlo. Pak glazé odložte.
2. Troubu předehřejte na 160 °C. Do horní strany bůčku nebo kůže udělejte dlouhé zářezy jeden vedle druhého, maso ze všech stran osolte a posaďte do pekáčku kůží dolů a pečte dvě hodiny.
3. Z jablek přes stopku vykrojte jádřince a místo nich zasaďte vždy polovinu skořicového svitku. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C, bůček otočte kůží nahoru, do pekáče přidejte jablka i česnek a pečte dalších 20–25 minut.
4. Bůček podávejte společně s glazé.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj