×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pomalu pečený bůček
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Pomalu pečený bůček

Co budu potřebovat

1,3 kg bůčku s kostí
1 lžička drceného pepře
3 velké cibule, na kolečka
2–3 lžíce medu
2 lžičky mletého kmínu
1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná
pečené brambory nebo chleba k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Do masa vmasírujte sůl a pepř - to můžete i denpředem. Do pekáče vložte mřížku a maso na ni položte kůží nahoru. Pečte hodinu.
Pak bůček přelijte vypečenou šťávou a pečte další hodinu a půl za občasného přelévání šťávou.
Pod mřížku dejte do výpeku kolečka cibule. Promíchejte chilli papričky s kmínem a medem a směsí potřete maso. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pečte dalších 30–40 minut dozlatova. Jakmile je maso měkké a vlákna se oddělují, vyjměte ho z trouby a nechte ho před porcováním čtvrt hodiny odpočívat.
Mezitím položte pekáček s vypečenou šťávou a cibulí na rozehřátou plotýnku. Přidejte 2 lžíce vody, odvařte přípečky, osolte a opepřete.
Maso rozdělte na porce, každou ozdobte cibulí, přelijte šťávou a podávejte s chlebem nebo s pečenými bramborami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj