×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pomalu pečené kari s červenou řepou
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Pomalu pečené kari s červenou řepou

Co budu potřebovat

4 lžíce rostlinného oleje Nyní v akci
3 tobolky kardamomu
2cm kousek celé skořice
1 lžička římského kmínu
1 lžička sušeného koriandru
2 středně velké červené cibule, nakrájené na plátky
1 lžička česneku, nastrouhaného
1 lžička čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
2 středně velká rajčata, nasekaná na kousky Nyní v akci
1 lžička mletého chilli
450 g kližky, nakrájené na kusy (jako na guláš)
sůl
350 g čerstvé červené řepy, oloupané a nastrouhané
čerstvý koriandr
zelená chilli paprička
limeta
rýže basmati k podávání Nyní v akci

Jak na to?

V kastrolu nebo hluboké pánvi rozpalte na středním plameni olej, přidejte kardamom, skořici, římský kmín a sušený koriandr. Jakmile se koření rozvoní, přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte dozlatohněda.
Přidejte česnek a zázvor a opékejte ještě asi minutu. Přilijte pár lžic vody, aby se česnek nepřipaloval, vsypte rajčata a vařte doměkka. Přidejte mleté chilli, kližku, řádně osolte, zesilte plamen a opékejte maso ze všech stran, až se zatáhne a lehce zhnědne. Stáhněte plamen, částečně zakryjte poklicí a nechte 10 minut dusit.
Plamen znovu zesilte a přidejte červenou řepu, několik minut za stálého míchání opékejte, pak úplně přiklopte, stáhněte plamen na minimum a duste 1,5 hodiny doměkka. Občas promíchejte a pokud je třeba, podlijte trochou vody.
Kari podávejte s rýží basmati, posypané čerstvým koriandrem, na tenké plátky nakrájenou zelenou chilli papričkou a pokapané limetovou šťávou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj