×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pomalu pečená kýta na pivu
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Pomalu pečená kýta na pivu

Co budu potřebovat

1,5 kg hovězí kýty
sůl
pepř
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
100 g slaniny Nyní v akci
2 cibule
1 červená chilli paprička
2 stroužky česneku
500 ml černého piva
250 ml passaty
4 snítky rozmarýnu
2 sušené bobkové listy
2 lžičky třtinového cukru Nyní v akci
1 svazek karotky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C a maso ze všech stran důkladně osolte a opepřete. Olej rozpalte v hrnci se silným dnem a pak na něm ze všech stran maso opečte, aby zhnědlo a zatáhlo se. Vyjměte ho z pánve a na oleji opečte slaninu. V momentě, kdy začne prskat, přidejte cibuli a česnek a opékejte 3 minuty. Do hrnce vraťte maso, vlijte pivo, přimíchejte passatu, 125 ml vody, rozmarýn, bobkové listy a cukr. Přiveďte k varu, sejměte z ohně a přiklopené dejte do trouby. Pečte 3 hodiny. Maso dvakrát otočte. Pak do hrnce přidejte i mrkve a hodinu dopečte, aby bylo maso měkké. Před servírováním nechte 15 minut odpočinout.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj