×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pomalu pečená hovězí kližka v BBQ omáčce
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Pomalu pečená hovězí kližka v BBQ omáčce

Co budu potřebovat

500 g hovězí kližky v celku
bageta, případně větší houska Nyní v akci
k podávání
ledový salát, chilli papričky
k podávání
Na BBQ omáčku
350 g kečupu
110 g tmavého cukru
3 lžíce jablečného octa
3 lžíce worcesterské omáčky
2 chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené na plátky
½ cibule, nakrájená najemno
čerstvě namletý pepř
Na okořenění masa
1 vrchovatá lžíce sladké papriky Nyní v akci
1 lžíce mletého chilli
1 lžíce mletého římského kmínu
1 lžíce tmavého cukru
1 lžíce soli
1 lžička sušeného česneku
1 lžička čerstvě namletého pepře

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Ve větším těžkém, nejlépe litinovém kastrolu, který je vhodný do trouby, smíchejte všechny přísady na BBQ omáčku se 125 ml vody.
V míse smíchejte všechny přísady na okořenění masa. Maso omyjte, osušte a překrojte přes vlákno na dvě části. Každou část rovnoměrně obalte v připraveném koření, případně ho do masa pořádně vmasírujte. Maso vložte do kastrolu s BBQ omáčkou, přiklopte a dejte do trouby. Pečte 4–6 hodin, až je maso měkké tak, že se rozpadá na vlákna.
Maso vyndejte na prkýnko a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na vlákna. Z BBQ omáčky odeberte přebytečný tuk, pokud bude třeba, omáčku ještě na plotně svařte, vraťte do ní maso a prohřejte.
Masem, případně zeleninou a natenko nakrájenými chilli papričkami naplňte bagetu nebo housku a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj