×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka z červené čočky
20 minut , Polévka , Nízká náročnost , Česká , Vaření ,

Polévka z červené čočky

Co budu potřebovat

2 lžičky kmínu
1/2 lžičky drcených chilli papriček
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
600 g mrkve, nastrouhané
140 g červené čočky
1 l horkého zeleninového vývaru
125 ml smetany na vaření
sůl
zakysaná smetana a hladkolistá petrželka k podávání Nyní v akci

Jak na to?

1. Rozpalte větší hrnec, vsypte kmín a chilli a nasucho opékejte zhruba minutu, aby se koření rozvonělo. Poté polovinu kmínu s chilli vyndejte a odložte. Do hrnce naopak přidejte olej, mrkev a čočku, malou chvilku opékejte, vlijte vývar a smetanu a přiveďte k varu. Nechte probublávat deset minut, aby čočka nabobtnala a změkla.
2. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka (pokud chcete, nechte trochu čočky v celku). Osolte a podávejte se zakysanou smetanou, posypané odloženým kořením a hladkolistou petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj