×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka z růžičkové kapusty
45 minut , Polévka , Nízká náročnost , Česká , Vaření ,

Polévka z růžičkové kapusty

Co budu potřebovat

100 g uzené slaniny Nyní v akci
1 cibule, najemno nasekaná
3 stroužky česneku
400 g růžičkové kapusty
1 litr masového vývaru
50 g másla
1 lžíce mouky Nyní v akci
200 ml smetany
sůl, pepř, mletý kmín

Jak na to?

Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a začněte ji smažit. Přisypte k ní cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Vše dohromady osmahnete, osolte a okmínujte. Přidejte kapustu, trochu ji poduste s ostatními ingrediencemi a zalijte masovým vývarem. Z másla a mouky udělejte světlou jíšku. Rozmíchejte ji v malém množství vody a takto zředěnou jíškou polévku zahustěte. Do smetany nejprve přilijte jednu až dvě naběračky horké polévky, pak vše vlijte do hrnce. Důkladně povařte. Polévku jezte horkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj