×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka z pórku a cibule s ementálem
30 minut , Polévka , Střední náročnost , Vaření ,

Polévka z pórku a cibule s ementálem

Co budu potřebovat

cca 1 dcl bílého vína
cca 2 dcl drůbežího vývaru
pórek
cibule Nyní v akci
tymián
bílý chleba Nyní v akci
ementál
máslo Nyní v akci
olej Nyní v akci
sůl
pepř

Jak na to?

V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a pórek. Základ osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu a necháme 10 - 15 minut vařit do měkka.
Mezitím si bílý chleba nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Potom k nim dáme rozpustit kousek másla, aby měly lepší chuť.
Změklou směs s pórkem zalijeme nejdříve vínem, potom vývarem a chvíli povaříme.
Pak přisypeme nastrouhaný ementál a necháme ho rozpustit.
Polévku nalijeme do talíře, posypeme opečenými krutony a opepříme.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj