×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka z polníčku
20 minut , Polévka , Střední náročnost , Středomořská , Vaření ,

Polévka z polníčku

Co budu potřebovat

4 pórky, omyté, zbavené ovadlých částí, nakrájené na kolečka
50 g másla
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 středně velký celer, oloupaný, nasekaný na nudličky
1½ l zeleninového vývaru
200 g polníčku + pár lístků na ozdobu
sůl
6 opečených plátků bagety Nyní v akci
100 g měkkého čerstvého kozího sýru Nyní v akci

Jak na to?

Pórky zbavte zvadlých částí, odkrojte svazčité kořeny, zbytek důkladně omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Máslo i olej rozehřejte v hrnci, vsypte pórek a pět minut opékejte, aby zavadl, mírně změkl a chytil barvu dozlatova. Přidejte nudličky celeru, minutu opékejte, poté zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte zeleninu změknout. Vsypte polníček a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Osolte podle chuti. Polévku podávejte posypanou čerstvým polníčkem, s opečenými plátky bagetky, potřenými kozím sýrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj