×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka z pečených rajčat
90 minut , Polévka , Nízká náročnost , Česká , Vaření ,

Polévka z pečených rajčat

Co budu potřebovat

900 g rajčat Nyní v akci
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl
pepř
2 cibule
2 mrkve
1 kousek celeru
560 ml zeleninového vývaru
100 ml pomerančové šťávy Nyní v akci
pomerančová kůra
sedmikrásky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Rajčata rozprostřete na plech, posypte je česnekem, zastříkněte 2 lžícemi olivového oleje a posypte solí a pepřem. Dejte na 45 minut péct do trouby. Jednou je v průběhu pečení otočte.
Zhruba v půlce pečení rozpalte zbytek oleje v hrnci, přisypte cibuli, kostičky mrkve a kousky celeru a na slabém plameni opékejte 20 minut. Pak do hrnce přidejte rajčata z plechu, vývar, pomerančovou šťávu a pořádně promíchejte. Přiveďte k varu a pár minut prohřejte. Pak polévku rozmíchejte tyčovým mixérem a podle chuti ji osolte a opepřete. Servírujte s jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou (nemusí být), ozdobené sedmikráskami.
Tip - Polévku můžete ozdobit rovněž čerstvou bazalkou nebo zelenými klíčky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj