×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka z pečeného česneku a dýně
90 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká , Vaření ,

Polévka z pečeného česneku a dýně

Co budu potřebovat

2 kg muškátové dýně, přepůlené, semínka vydlabaná
1 cibule
1 palice česneku, stroužky oddělené
olivový olej Nyní v akci
125 ml smetany na vaření
1 lžičky čerstvě nastrouhaného
muškátového oříšku
sůl, pepř
opečené houstičky k podávání
hobliny parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni položte řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem, přidejte přepůlenou cibuli a stroužky česneku, zastříkněte olejem a pečte padesát až pětapadesát minut, nebo dokud nezačne dýně chytat zlatavou barvu a nezměkne. Poté odřízněte dužinu dýně od slupky, nakrájejte ji na kostičky a spolu s oloupanou cibulí, vymačkanými stroužky česneku a 250 ml vody rozmixujte dohladka. Směs přendejte do hrnce, zahřejte a postupně vmíchejte dalších 500 ml vody, smetanu, muškátový oříšek a podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s houstičkami a hoblinami parmazánu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj