×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka z červené řepy s karamelizovanou cibulkou
45 minut , Polévka , Střední náročnost , Vaření ,

Polévka z červené řepy s karamelizovanou cibulkou

Co budu potřebovat

1 lžíce oleje Nyní v akci
1 lžíce másla Nyní v akci
1 velká cibule, nakrájená
na kolečka
2 červené řepy, oloupané
a nakrájené na kostičky
1 litr kuřecího vývaru
75–100 g strouhaného parmazánu
sůl a pepř
Na ozdobu
zakysaná smetana Nyní v akci
plátky mandlí, opečené nasucho Nyní v akci
v pánvi
hrst bazalkových lístků

Jak na to?

Olej a máslo dejte do kastrolu se silným dnem, přidejte cibuli a na mírném plameni ji nechte zezlátnout. Přidejte řepu a asi 5 minut ji opékejte. Potom zeleninu zalijte vývarem, osolte a přiveďte k varu. Stáhněte oheň, přiklopte a vařte asi 30 minut, až bude řepa měkká. Během varu odebírejte případnou pěnu.
Polévku rozmixujte a zamíchejte do ní parmazán. Nechte ho rozpustit; podle chuti můžete polévku naředit trochou horké vody. Osolte, opepřete a podávejte s kopečkem zakysané smetany, opraženými mandlemi a bazalkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj