×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka z červené čočky s křupavým zázvorem
45 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká , Vaření ,

Polévka z červené čočky s křupavým zázvorem

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule
4 stroužky česneku
3 lžíce zázvoru
1 lžička mletého kmínu
2 lžičky kari
2 rajčata Nyní v akci
250 g červené čočky
1 l kuřecího vývaru
1 sušený bobkový list
sůl
pepř
2 lžičky arašídového oleje Nyní v akci
12cm kousek čerstvého zázvoru
125 ml bílého jogurtu Nyní v akci

Jak na to?

Ve velkém, nejlépe litinovém hrnci rozpalte olivový olej, vsypte cibuli, česnek, zázvor, kmín a kari a opékejte asi 10 minut, vařečkou ze dna a boků odškrabujte přípečky. Snižte plamen a do hrnce přidejte rajčata a opékejte dalších 5 minut. Přidejte čočku, vlijte vývar a rovněž 1 litr vody, přidejte bobkový list a přiveďte k varu. Vařte asi 20–30 minut nebo dokud čočka nezměkne. Podle chuti osolte a opepřete a nechte polévku asi 10 minut stát.
Mezitím udělejte křupavý zázvor. Rozpalte arašídový olej a postupně na něm opečte nudličky zázvoru dokřupava. Opékejte je po částech, aby se na pánvi nepřekrývaly, a pak nechte vždy okapat na ubrousku.
Z polévky vyjměte bobkový list a rozmixujte ji. Zahřejte ji a poté rozdělte do talířů nebo misek. Ozdobte jogurtem a navrch dejte opečený zázvor.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj