×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka z černého kořene
30 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká , Vaření ,

Polévka z černého kořene

Co budu potřebovat

500 ml kuřecího vývaru
10 černých kořenů, oloupaných,
nakrájených na kusy
2 menší brambory, oloupané a nakrájené Nyní v akci
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 lžíce zakysané smetany Nyní v akci
sůl, bílý pepř a muškátový oříšek
olivový nebo sezamový olej na ozdobu Nyní v akci

Jak na to?

Do kastrolu naliji kuřecí vývar, přivedu k varu, přidám černý kořen a brambory a na středním plameni vařím doměkka. Přidám česnek a ještě minutu povařím. Stáhnu z plamene a tyčovým mixérem rozmixuji dohladka. Přidám zakysanou smetanu, dochutím solí, bílým pepřem a muškátovým oříškem a promíchám. Nakonec polévku ozdobím olejem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj