×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka s parmazánovými krekry
20 minut , Nízká náročnost ,

Polévka s parmazánovými krekry

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
oříšek másla
4 jarní cibulky, nakrájené + pár navíc k podávání
1 brambor, nakrájený na malé kostky Nyní v akci
1,5 l horkého zeleninového vývaru
900 g mraženého hrášku
hrst mátových lístků, nasekaných nadrobno
sůl a pepř
NA PARMAZÁNOVÉ KREKRY
85 g parmazánu, nastrouhaného najemno

Jak na to?

Olej a máslo rozehřejte v hrnci. Když začne pěnit, vsypte cibulky a brambory. Zvolna opékejte 5 minut. Vlijte vývar, přiveďte k varu a nechte vařit zhruba 10 minut, nebo dokud brambory nejsou měkké. Vsypte hrášek, znovu přiveďte k varu a vařte ho 3 minuty. Hrnec sundejte z plamene, pokud chcete, přidejte mátové lístky a polévku rozmixujte, dochuťte solí a pepřem.
Zatímco se polévka vaří, připravte si krekry. Rozpalte gril. Plech vyložte pečicím papírem a parmazán na něj nasypte do tvaru 6 delších proužků. Grilujte asi 1 minutu, dokud se sýr nerozpustí a je hezky zlatavý. Teplé krekry opatrně sundejte z plechu a nechte vychladnout, aby byly pevné. Polévku rozdělte do misek, ozdobte jarní cibulkou, případně mátovými lístky a podávejte s parmazánovým krekrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj