Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPolévka s parmazánovými krekry
Albert logoAlbert logo
  • Polévka s parmazánovými krekry
Polévka s parmazánovými krekry

Polévka s parmazánovými krekry

Velmi snadné
16-30 minut
0/5

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Máslo
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Olej olivový 1 plž
  • Brambory gurmánské 1 ks
  • Vývar zeleninový 1,5 l
  • Máta 1 hrs.
  • Hrášek mražený 900 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Parmazán 85 g
  • Máslo
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Olej olivový 1 plž
  • Brambory gurmánské 1 ks
  • Vývar zeleninový 1,5 l
  • Máta 1 hrs.
  • Hrášek mražený 900 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Parmazán 85 g

Příprava

1
Olej a máslo rozehřejte v hrnci. Když začne pěnit, vsypte cibulky a brambory. Zvolna opékejte 5 minut. Vlijte vývar, přiveďte k varu a nechte vařit zhruba 10 minut, nebo dokud brambory nejsou měkké. Vsypte hrášek, znovu přiveďte k varu a vařte ho 3 minuty. Hrnec sundejte z plamene, pokud chcete, přidejte mátové lístky a polévku rozmixujte, dochuťte solí a pepřem.
2
Zatímco se polévka vaří, připravte si krekry. Rozpalte gril. Plech vyložte pečicím papírem a parmazán na něj nasypte do tvaru 6 delších proužků. Grilujte asi 1 minutu, dokud se sýr nerozpustí a je hezky zlatavý. Teplé krekry opatrně sundejte z plechu a nechte vychladnout, aby byly pevné. Polévku rozdělte do misek, ozdobte jarní cibulkou, případně mátovými lístky a podávejte s parmazánovým krekrem.
1
Olej a máslo rozehřejte v hrnci. Když začne pěnit, vsypte cibulky a brambory. Zvolna opékejte 5 minut. Vlijte vývar, přiveďte k varu a nechte vařit zhruba 10 minut, nebo dokud brambory nejsou měkké. Vsypte hrášek, znovu přiveďte k varu a vařte ho 3 minuty. Hrnec sundejte z plamene, pokud chcete, přidejte mátové lístky a polévku rozmixujte, dochuťte solí a pepřem.
2
Zatímco se polévka vaří, připravte si krekry. Rozpalte gril. Plech vyložte pečicím papírem a parmazán na něj nasypte do tvaru 6 delších proužků. Grilujte asi 1 minutu, dokud se sýr nerozpustí a je hezky zlatavý. Teplé krekry opatrně sundejte z plechu a nechte vychladnout, aby byly pevné. Polévku rozdělte do misek, ozdobte jarní cibulkou, případně mátovými lístky a podávejte s parmazánovým krekrem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.