×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka po italsku s kuřecími knedlíčky
60 minut , Polévka , Střední náročnost , Vaření ,

Polévka po italsku s kuřecími knedlíčky

Co budu potřebovat

Na knedlíčky
180 g mletého kuřecího masa Nyní v akci
2 plátky toustového chleba, bez kůrek, Nyní v akci
rozmixované na strouhanku
3 lžíce parmazánu, strouhaného najemno
2 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce pažitky, nasekané
1 velké vejce, prošlehané
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce másla Nyní v akci
Na polévku
2 lžíce panenského olivového oleje Nyní v akci
½ pórku, podélně rozčtvrcená
a nakrájená na čtvrtkolečka
2 stroužky česneku, na tenké plátky
litru kuřecího vývaru
1 větší mrkev, nakrájená na kolečka
hrst domácích nudlí nebo kupovaných
polévkových těstovin Nyní v akci
hrst baby špenátu
3 lžíce parmazánu, strouhaného
najemno + na ozdobu
čerstvá bazalka

Jak na to?

Maso smíchejte se strouhankou, parmazánem, prolisovaným česnekem, pažitkou a vejcem. Osolte a opepřete, vypracujte asi 28 knedlíčků. Na mírném ohni rozehřejte v pánvi máslo a knedlíčky ze všech stran asi 3 minuty opékejte. Zůstanou-li trochu syrové, nevadí. Odložte je na talíř.
Na polévku v hrnci na oleji 3 minuty opékejte pórek. Přidejte plátky česneku, minutu míchejte, zalijte vývarem, přiveďte k varu. Pak do polévky vhoďte mrkev a těstoviny a pár minut povařte – obojí by mělo být „na skus“. Asi 2 minuty před koncem vaření vložte kuřecí knedlíčky. Odstavte, vsypte špenát, vmíchejte parmazán, podle chuti dosolte a opepřete. Jezte posypané bazalkou a parmazánem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj