×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polentový nákyp s houbami
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská ,

Polentový nákyp s houbami

Co budu potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci
1 cibule AQ
1 mrkev
celer
sůl
pepř
1 stroužek česneku
225 g směsi hub AQ (žampiony, hříbky) Nyní v akci
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků AQ
1 rajče Nyní v akci
250 ml kuřecího bujonu AQ
1 hrnek instantní polenty
60 ml olivového oleje Nyní v akci
3–4 lžíce strouhaného parmazánu

Jak na to?

1. Ve velkém silnostěnném hrnci rozpalte olej. Přidejte cibuli, mrkev a celer, hodně osolte a opepřete a za občasného míchání opékejte asi 5 minut, aby zelenina změkla. Přidejte česnek, minutu opékejte, pak přihoďte i houby a tymiánové lístky. Za stálého míchání opékejte 3 minuty. Vsypte rajče a zahřívejte další 2 minuty. Postupně po částech přilévejte i bujon a pak vařte 30 minut nebo dokud směs nezhoustne. Sejměte z ohně a nechte zchladnout.
2. Ve středně velké míse smíchejte polentu s 2 lžícemi vody. V hrnci přiveďte k varu 1 litr vody, přidejte špetku soli a pak do vroucí vody postupně přidávejte zvlhlou polentu. Opět přiveďte k varu a polentu uvařte podle návodu na obalu. Sejměte z ohně, vmíchejte olej a polentu rovněž podle chuti osolte a opepřete.
3. Troubu předehřejte na 180 °C, polovinu polenty dejte na dno zapékací mísy, navrch rozvrstvěte houbovou směs a překryjte zbylou polentou. Posypte parmazánem a dejte na 40 minut zapéct do trouby.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj