×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polentová kaše s dýní a sýrem
30 minut , Předkrm , Střední náročnost , Česká , Vaření ,

Polentová kaše s dýní a sýrem

Co budu potřebovat

500 g dýně Hokkaido
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl
pepř
100 g instantní polenty
50 g másla
2 lžíce strouhaného parmazánu
75 g sýru s modrou plísní

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 200 °C. Plátky dýně (bez semínek) rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte asi 1 lžící olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte 20 minut doměkka. Instantní polentu připravte podle návodu na obalu – vařte ji do polotuha, abyste ji mohli nabírat lžící. Poté vmíchejte máslo, parmazán a podle chuti osolte. Podávejte ji s pečenou dýní a rozdrobeným sýrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj