×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pohankový dezert s ořechy a kokosovým mlékem
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla , Vaření ,

Pohankový dezert s ořechy a kokosovým mlékem

Co budu potřebovat

¾ l kokosového nebo sójového mléka Nyní v akci
špetka mořské soli
3–4 lžíce mandlí, loupaných, celých Nyní v akci
6 lžic strouhaného kokosu
6–7 lžic javorového sirupu ABio
1 lžička mletého kardamomu nebo
skořice
100 g pohankové krupice ABio
med na dochucení a na ozdobu Nyní v akci
hrst vlašských ořechů, opražených

Jak na to?

Rádi experimentujete? Vyzkoušejte náš recept na pohankový dezert z kokosového mléka s vlašskými ořechy a medem.

1) Do hrnce nalijte mléko, osolte špetkou mořské soli.

2) Přidejte mandle, kokos, javorový sirup a koření. Vše promíchejte a přiveďte k varu.

3) Postupně a za stálého míchání přidávejte pohankovou krupici.

4) Stáhněte oheň na minimum a vařte pod pokličkou 5 až 7 minut. Směs by měla být hustá. Nechte ji pak pod pokličkou dojít, krupice pěkně změkne.

5) Směs rozdělte do malých zapékacích misek a před podáváním dejte zapéct do trouby pod gril.

6) Podávejte teplé, ozdobené medem a posypané opraženými vlašskými ořechy.

Tip do kuchyně

 

Před podáváním můžete ještě dezert zakápnout javorovým sirupem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj