×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pohanková kaše s perníkem
20 minut , Svačina , Nízká náročnost , Česká , Vaření ,

Pohanková kaše s perníkem

Co budu potřebovat

1 l mléka Nyní v akci
špetka soli
1 lžíce cukru Nyní v akci
150 g pohankové krupice
nastrouhaný perník a moučkový cukr na posypání
máslo na omaštění

Jak na to?

Studené mléko nalijte do kastrolu, přidejte špetku soli, cukr a promíchejte. Do mléka nasypte pohankovou krupici, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Trvá to přibližně 10 minut. Pokud vám kaše bude připadat příliš hustá, přilijte trochu mléka. Kaši nalijte na mělké talíře, ozdobte ji strouhaným perníkem, moučkovým cukrem a kousky másla.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj