×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Plovoucí ostrovy
60 minut , Dezert , Vysoká náročnost , Česká ,

Plovoucí ostrovy

Co budu potřebovat

750 ml mléka Nyní v akci
100 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
4 velká vejce
2 lžičky kukuřičného škrobu
Na ozdobu:
2–3 lžíce lískových ořechů Nyní v akci
2 lžíce krupicového cukru

Jak na to?

V hrnci smíchejte 625 ml mléka, cukr a vanilkový extrakt a zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Opatrně přiveďte těsně k bodu varu. V míse mezitím našlehejte bílky ručním elektrickým šlehačem, při­dejte lžíci cukru a pokračujte ve šlehání. Pomocí dřevěné vařečky tvarem při­pomínající lžíci postupně odeberte dva ,obláčky‘ sněhu a pusťte je do vrou­cího mléka. Lehce je otáčejte, aby se všechny strany uvařily a zatáhly. Pak je vyndejte. Postup zopakujte se zbylým sněhem. Hotové obláčky přiklopte plas­tovým poklopem a dejte je do lednice. V malé míse promíchejte zbylé mléko – je to ještě 125 ml, žloutky a kukuřičný škrob. Pak ke vzniklé směsi postupně přimíchejte 125 ml teplého mléka, ve kterém jste vařili obláčky. Vzniklou směs vlijte do hrnce s teplým mlékem (ve kterém jste vařili obláčky). Za stálé­ho míchání přiveďte k mírnému varu a nechte zhoustnout do hustší omáčky. Sejměte z ohně, přelijte do skleněné misky a nechte zchladnout na pokojo­vou teplotu. Před podáváním omáčku promíchejte, rozdělte na talíře, navrch dejte bílkové obláčky. Ořechy nasekejte a spolu s cukrem je opečte na pánvi. Nakonec jimi dezert ozdobte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj