×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Plněné zapečené cukety
60 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Česká , Pro gurmány , Zapékání ,

Plněné zapečené cukety

Co budu potřebovat

6–8 kulatých cuket
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 šalotka, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, rozmačkané
450 g malých bílých grilovacích klobásek (bavorských), pokrájených
1 větší hrst hnědých žampionů, nasekaných Nyní v akci
2 rajčata, pokrájená na kostičky Nyní v akci
180 g vařené hnědé rýže Nyní v akci
2 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
2 lžíce čerstvého oregana, nasekaného
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Cuketám se­řízněte vršky (nevyhazujte je) a vydlabejte duži­nu. Můžete ji buď následně přimíchat k masové směsi, nebo z ní udělat vynikající polévku (my ji tentokrát v receptu rovněž nepoužíváme). Ve velkém hrnci rozpalte olej, přidejte šalotku, krátce ji opékejte a vmíchejte česnek. Po mi­nutě vmíchejte klobásky a opékejte je dohněda. Vmíchejte houby a rajčata a v momentě, kdy pustí šťávu přidejte i rýži. Opékejte dalších pár minut. Pak přidejte bylinky a směs dochuťte solí a pepřem. Sejměte z ohně a nechte pár mi­nut zchladnout. Poté směsí naplňte vydlabané cukety, přiklopte vršky a dejte na 15 minut péct přiklopené alobalem. Pak ho odklopte a pečte dalších 15 minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj