×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Plněné papriky s rajskou omáčkou
10 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Co budu potřebovat

6 zelených paprik Nyní v akci
500 g mletého hovězího masa AQ Nyní v akci
hrneček vařené rýže, zchladlé Nyní v akci
1 cibule, nasekaná nadrobno
2 stroužky česneku, rozmělněné nožem
1–2 vejce
sůl, majoránka, mletý pepř
100 g másla + na vymazání Nyní v akci
Na omáčku
1 lžíce másla Nyní v akci
1 cibule + 3 lžičky cukru
3 bobkové listy,
3 kuličky nového koření
200 ml rajčatové šťávy Nyní v akci
500 ml zeleninového vývaru hrneček mléka + 3–4 lžíce mouky
sůl, cukr a citronová šťáva na dochucení Nyní v akci

Jak na to?

1. Paprikám odřízněte vršek i se stopkou (nevyhazujte) a zbavte je semeníků. Mleté maso, rýži, cibuli, česnek, vejce, sůl a koření smíchejte v míse a směsí naplňte papriky. Přiklopte je odříznutými vršky, vyskládejte do vymazaného pekáčku, mírně podlijte, poklaďte hoblinkami másla a pečte dvacet minut při 180 °C.
2. Mezitím udělejte omáčku. Na lžicí másla nechte zesklovatět cibulku, po chvíli přisypte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte bobkové listy a nové koření, chvíli opékejte, vlijte rajčatovou šťávu a po třech minutách i zeleninový vývar. Chvíli vařte. V hrnečku mléka rozmíchejtemouku a vlijte k omáčce. Vařtepatnáct minut do zhoustnutí. Dochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou. Omáčkou přelijte upečené papriky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj