×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené plněné papriky s domácím chlebem
60 minut , Předkrm , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Pečení ,

Pečené plněné papriky s domácím chlebem

Co budu potřebovat

340 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
¼ lžičky jedlé sody
sůl
60 g másla Nyní v akci
40 g parmazánu
2 hrsti nasekaných bylinek (oregano, bazalka AQ, tymián)
300 ml podmáslí
3 červené papriky AQ
6–9 cherry rajčat AQ Nyní v akci
2 stroužky česneku AQ
svazek čerstvé bazalky AQ
60 ml olivového oleje Nyní v akci

Jak na to?

Plněné papriky jsou opravdovou lahůdkou. K nim se skvěle hodí domácí bylinkový chléb. Tak s chutí do toho.

Nejprve si upečte domácí chléb:
1) Troubu předehřejte na 180 °C.
2) Mouku smíchejte s kypřicím práškem i jedlou sodou a přidejte špetku soli.
3) Pak přidejte máslo a spojte do droben­ky.
4) Přimíchejte parmazán a bylinky. Pak ke směsi přilijte podmáslí a spojte do těsta.
5) Na lehce pomoučené pracov­ní ploše ho asi minutu hněťte.
6) Pak těsto vytvarujte do bochníku asi 20 cm v prů­měru.
7) Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35 až 40 minut.

A hurá na papriky:
8) Mezitím papriky omyjte a rozřízněte na půlky, vydlabejte semena a papriky naplňte: do každé dejte 2–3 půlky cherry rajčat, pár plátků česneku, bazalkové líst­ky a zastříkněte olejem.
9) Pečte asi 45 mi­nut.
Podávejte s bylinkovým chlebem.

Tip do kuchyně

 

Kromě bazalky se do paprikové náplně hodí například rozmarýn nebo tymián.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj