×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Plněné koláčky ze žitné mouky
45 minut , Dezert , Nízká náročnost ,

Plněné koláčky ze žitné mouky

Co budu potřebovat

220 g másla
350 g žitné mouky + na poprášení Nyní v akci
špetka soli
1 lžíce třtinového cukru Nyní v akci
60–180 ml ledové vody Nyní v akci
NA NÁPLŇ
2 lžíce másla
1 malá cibule, najemno nakrájená
4 velké hrsti špenátových listů
2 stroužky česneku, prolisované
sůl a čerstvě mletý pepř
100 g čerstvého krémového sýra nebo ricotty Nyní v akci
1 vejce
sezamová semínka na posypání

Jak na to?

Máslo nakrájejte na kostičky a dejte na půl hodiny do mrazáku. V robotu několika pulsy smíchejte mouku, sůl a cukr. Pak přisypte kostky másla a přilijte čtvrt hrnku ledové vody. Prohněťte a pokud je těsto příliš suché, přilévejte po lžících vodu, ale ne víc než 180 ml.
Hotové těsto prohněťte a vypracujte z něj 6–8 bochánků. Každý vyválejte na placku o síle desetikoruny a nechte aspoň půl hodiny chladit. Mezitím připravte náplň a předehřejte troubu na 170 °C. V pánvi na másle opečte cibuli, přidejte špenát a prolisovaný česnek. Osolte a opepřete a stáhněte z ohně. Sýr rozmíchejte s vejcem a směs přidejte ke špenátu. Náplň rozdělte doprostřed koláčků, okraje přehněte přes náplň, posypte sezamem a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 30 minut dozlatova.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj