×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Plněné bramborové knedlíky
35 minut , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Vaření ,

Plněné bramborové knedlíky

Co budu potřebovat

5 až 6 středně velkých brambor Nyní v akci
100 g uzené slaniny, nakrájené na kostičky Nyní v akci
100 g cibule, nadrobno nasekané
200 g uzeného masa (krkovičky), nakrájeného na kostičky
sůl a pepř
2 vejce
50 g krupice
200 g hrubé mouky (podle potřeby i víc)
červené zelí k podávání
2 cibule + sádlo na smažení

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce nejlépe den předem. Slaninu pražte na suché pánvi, po chvilce přidejte cibuli a nakonec i uzené maso. Promíchejte, jemně směs opečte, osolte, opepřete a nechte vychladnout. Vystydlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte vajíčka, sůl, krupici, dobře promíchejte a nakonec přisypte i mouku. Vypracujte těsto, vytvarujte ho do válečku, vykrajujte z něj kousky, rukou je zploštěte a doprostřed dávejte masovou směs. Konce těsta spojte k sobě a uhlaďte knedlíky. Vařte je deset až patnáct minut a podávejte s prohřátým červeným zelím, posypané cibulkou usmaženou na sádle.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj