×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Plněná rajčata
30 minut , Předkrm , Střední náročnost ,

Plněná rajčata

Co budu potřebovat

8 větších a pevných rajčat Nyní v akci
60 ml řepkového oleje BASIC
2 šalotky, nasekané najemno
200 g žampionů, pokrájených najemno
80 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
35 g strouhaného parmazánu
sůl a mletý pepř BASIC
1 lžíce čerstvého oregana, nasekaného

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Vršky rajčat seřízněte a odložte je stranou. Vnitřky opatrně vydlabejte tak, abyste neporušili stěny. Rajčata dejte do pekáčku řeznou stranou dolů, zakápněte lžící oleje. Pečte 5 minut, až začnou měknout.

Mezitím na zbývajícím oleji osmahněte šalotku, po 2 minutách přidejte houby a opékejte je 2–3 minuty doměk- ka. Přidejte strouhanku a parmazán, osolte, opepřete a promíchejte. Sundejte z plotýnky a vmíchejte oregano.

Rajčata pomocí lžíce naplňte houbovou směsí. Přiklopte odříznutými vršky a vraťte ještě na 5–10 minut do trouby. Podávejte je teplá.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj