×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Plněná focaccia s bazalkou
60 minut , Střední náročnost ,

Plněná focaccia s bazalkou

Co budu potřebovat

1 těsto na focacciu (italský chléb) Nyní v akci
3 červené papriky Nyní v akci
olivový olej Nyní v akci
1 lžíce kaparů
5 řezů z ančoviček
3–4 malé okurky Nyní v akci
hrst oliv, zelených nebo černých Nyní v akci
6 cherry rajčátek
6 sušených rajčat Nyní v akci
sůl a pepř
špetka sušeného chilli
čerstvé bazalkové lístky

Jak na to?

Focacciu upečte podle návodu na obalu. Nechte ji vychladnout a pak ji rozřízněte. Papriky zbavte semínek, potřete olivovým olejem a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby, vyhřáté na 200°C. Jakmile se začnou na povrchu jemně připalovat, jsou hotové. Nechte je chvilku vychladnout, stáhněte slupku a nakrájejte na nudličky.
Kapary a ančovičky nakrájejte nadrobno, okurky a olivy na plátky, rajčátka na půlky a sušená rajčata na menší kousky. Vše lehce promíchejte, dochuťte solí, pepřem, případně chilli a zakapejte olivovým olejem.
Vším rovnoměrně naplňte rozříznutou rozpečenou focacciu, doplňte bazalkovými lístky a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj