×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pljeskavica s vařeným bramborem
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Středomořská , Pro gurmány , Smažení ,

Pljeskavica s vařeným bramborem

Co budu potřebovat

600 g brambor Nyní v akci
sůl
pepř
mletá pálivá paprika
800 g mletého hovězího masa Nyní v akci
špetka kypřicího prášku
40 ml sodovky
1 cibule, nasekaná najemno
olivový olej na potření Nyní v akci
máslo Nyní v akci
rozmarýn a barevný pepř na ozdobu

Jak na to?

Už jste vyzkoušeli balkánskou specialitu zvanou pljeskavica? Určitě vyzkoušejte. Na Balkáně jsou na ni hrdí.

1) Brambory důkladně omyjte a dejte vařit do studené osolené vody, asi na 20 minut.

2) Mleté maso si dejte do mísy, nasypte na něj kypřící prášek a zalijte sodovkou.

3) Až zasyčí a zabublá, vmíchejte ji do masa. Bude díky tomu krásně křehké.

4) Přidejte sůl, pepř a papriku podle chuti a nakonec i najemno nasekanou cibuli.

5) Nepřidávejte ani strouhanku, ani vejce. Pak ze směsi tvořte spíš větší karbanátky, potřete je olejem a grilujte z obou stran.

6) Brambory sceďte, lehce promáčkněte palcem, poklaďte je plátky másla a servírujte k pljeskavicím, spolu s ajvarem.

Tip do kuchyně

 

Vše ozdobte rozmarýnem a barevným pepřem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj