×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Placky z kořenové zeleniny s pyré z červené řepy
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Placky z kořenové zeleniny s pyré z červené řepy

Co budu potřebovat

hrnku nahrubo nastrouhané
kořenové zeleniny (celer, mrkev, batáty…)
1 velká cibule, nakrájená
2–3 vejce, prošlehaná
6 lžic hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
6–8 lžic slunečnicového nebo
olivového oleje Nyní v akci
nasekané bylinky k podávání
Na pyré z červené řepy
1 hrnek oloupaného a nastrouhaného jablka Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý červený pepř
300 g červené řepy uvařené doměkka

Jak na to?

Všechny ingredience na pyré z červené řepy rozmixujte dohladka. Pyré odložte.
Ve velké míse smíchejte nastrouhanou zeleninu, cibuli a vejce. Přidejte mouku, osolte, opepřete a promíchejte.
Ve velké pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje, naběračkou vytvořte asi 4 placičky a opečte je dozlatova z obou stran. Pak je odložte na papírovou utěrku. Pokračujte do spotřebování těsta. Podávejte s pyré z červené řepy, posypané bylinkami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj