×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Placatá kuřátka s houbami a slaninou
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Placatá kuřátka s houbami a slaninou

Co budu potřebovat

2 baby kuřátka
100 g másla
200 g slaniny, nakrájené na proužky Nyní v akci
2 šalotky, oloupané a nasekané nadrobno
200 g žampionů, očištěných a rozčtvrcených
200 ml bílého vína
100 ml hovězího vývaru
sůl, čerstvě mletý pepř, tymián

Jak na to?

Připravte si kuřátka. Kuchyňskými nůžkami vystřihněte páteř. Kuřátka rozplácněte kůží nahoru. Aby zůstala plochá, pomozte si jehlicemi, když spojíte stehna a prsa. Po obou stranách je osolte a opepřete.
Troubu předehřejte na 170 °C. V pekáči s poklicí rozehřejte na plotně 15 g másla a opečte na něm slaninu, kterou pak vyndejte děrovanou naběračkou do misky. V pekáči rozhřejte 45 g másla, dejte do něj kuřata kůží dolů a opékejte 10 minut dozlatova, otočte je a proces opakujte. Pak je opatrně vyjměte z pekáče. Snižte plamen a v pekáči rozehřejte zbývající máslo. Vhoďte šalotky a nechte je zesklovatět. Přidejte houby, minutu opékejte, vraťte do pekáče slaninu, vlijte víno a vývar, osolte a opepřete. Navrch položte placatá kuřata, přikryjte poklicí a 20 minut v troubě duste. Pak zvyšte teplotu na 200 °C, odkryjte a pečte ještě zhruba 30–35 minut, až omáčka zhoustne.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj