×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pizza věnec
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Pizza věnec

Co budu potřebovat

2 lžičky sušeného droždí
½ lžičky cukru Nyní v akci
450 g hladké mouky
2 lžičky soli
Na náplň a ozdobu
8 lžic rajčatové omáčky na těstoviny Nyní v akci
200 g dětské šunky, na nudličky Nyní v akci
1 plechovka nakládané kukuřice, okapané
2 koule mozzarelly, nastrouhané
2 hrsti čerstvé petrželky, nasekané
½ lžičky sušeného oregana
½ lžičky italského koření Nyní v akci
100 g balkánského sýra, nadrobeného Nyní v akci
1 větší hrst cherry rajčat Nyní v akci
2 hrsti čedaru, nastrouhaného

Jak na to?

Droždí, cukr a 180 ml vlažné vody smíchejte v misce a nechte na teplém místě 5 minut stát. Celý povrch pokryjí malé bublinky. Signalizuje to, že droždí je aktivní a těsto díky němu nakyne.
Mouku smíchejte se solí, uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte vzešlé droždí a promíchejte, pak rukama prohněťte do těsta. Přendejte ho na pomoučněnou plochu a hněťte 4–5 minut, aby bylo pružné.
Nechte ho půl hodiny kynout v čisté míse, přetažené fólií, aby zdvojnásobilo svůj objem.
Těsto rozválejte do placky tenké 3–5 milimetrů a nakrájejte ho na 8 velkých rovnoramenných trojúhelníků. Na pomoučněné pracovní ploše je vyskládejte do hvězdice
tak, aby se spodní stranou překrývaly a vrcholy tvořené z rovnoramenných stran směřovaly ven. Trojúhelníky by se měly přesahovat malinko víc, aby vznikl pás, na který vyskládáte ingredience.
Vnitřek z těsta vzniklé hvězdice potřete rajčatovou omáčkou, na ni dejte šunku, kukuřici, jednu nastrouhanou kouli mozzarelly, posypte petrželkou, oreganem i italským kořením, balkánským sýrem a přehněte trojúhelníky dovnitř – vytvoříte věnec, na kterém bude část náplně schovaná, část odkrytá. Do těsta zapíchejte rajčata
a posypte čedarem a zbylou mozzarellou.
Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na asi 30 minut. Vezměte s sebou na piknik, na místě pokrájejte na jednotlivé porce.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj