×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pizza s klobáskami a cibulí
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Pizza s klobáskami a cibulí

Co budu potřebovat

2 hotová těsta na pizzu
3 lžíce olivového oleje + na pomaštění Nyní v akci
4 velké červené cibule, na tenké plátky
lístky ze 2 snítek rozmarýnu , nasekané nahrubo
sůl a čerstvě namletý pepř
100 g čerstvého špenátu
250 g bavorských klobásek
2 lžíce kremžské hořčice Nyní v akci
2 lžíce balzamikového octa
175 g ementálu či čedaru, nastrouhaného Nyní v akci

Jak na to?

Rozválejte těsto a vykrojte z něj dvě kola. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem, prsty vytvořte okraje, potřete olivovým olejem a odložte. V pánvi s rozehřátým olivovým olejem opékejte cibuli s rozmarýnem a solí na mírném ohni za občasného míchání 25–30 minut, až začne cibule sklovatět.
Špenát v cedníku přelijte vařící vodou, nechte ho okapat, vymačkejte zbytek tekutiny, osolte a opepřete. Klobásky zbavte střívek a v misce smíchejte s hořčicí.
Do cibule přilijte balzamikový ocet. Míchejte, až se téměř odpaří a cibule je lepivá. Odstavte. Na pizzy rozprostřete cibuli, špenát a sýr a poklaďte je klobáskovou směsí. Pečte 15–20 minut v troubě předehřáté na 220 °C.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj