×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pizza s chřestem a kozím sýrem
30 minut , Střední náročnost ,

Pizza s chřestem a kozím sýrem

Co budu potřebovat

Na těsto
2 lžičky sušeného droždí Nyní v akci
½ lžičky krupicového cukru
150 g hladké mouky + na poprášení
1 lžička kmínu
½ lžičky soli
½ lžíce olivového oleje Nyní v akci
Na náplň
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
200 g sýra ricotta Nyní v akci
75 g měkkého kozího sýra Nyní v akci
40 g strouhaného parmazánu
100 g zeleného chřestu
150 g cukety, nakrájené na tenké šikmé
plátky
sůl a mletý pepř
3 vejce

Jak na to?

Začněte těstem. V misce promíchejte droždí a cukr se 125 ml vlažné vody. Na teplém místě by měl do 5 minut vzejít kvásek. Do větší mísy vsypte mouku, kmín, sůl a olej, uprostřed vytvořte důlek, do kterého vlijte kvásek. Rukama uhněťte na pomoučněné pracovní ploše hladké pružné těsto. Vložte ho do lehce předehřáté misky, zakryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě 20–30 minut kynout, až zdvojnásobí objem. Potom z něj vytvarujte kruh o průměru 28 cm.
Předehřejte gril v troubě na 180°C. Do pánve o průměru 28 cm s ohnivzdornou rukojetí dejte ½ lžíce oleje a rozpalte ho na plotně na středním ohni. V misce smíchejte ricottu, kozí sýr a parmazán. Do pánve vložte těsto, potřete ho sýrovou směsí, poklaďte chřestem, cuketou, osolte, opepřete, přikryjte pevně přiléhající poklicí a pečte v troubě 5–8 minut, až se těsto začne nafukovat a zespodu zlátnout. Vysuňte pánev na kraj trouby, na povrch pizzy rozklepněte vejce, osolte je, opepřete a vraťte do trouby. Jakmile vejce zpevní, vyjměte pizzu z trouby a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj