×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pizza raz dva
30 minut , Střední náročnost , Italská , Chuťovky ,

Pizza raz dva

Co budu potřebovat

300 g hladké mouky 00
1 lžička soli
1 lžička instantního droždí Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje a trochu na pokapání Nyní v akci
Na rajčatovou omáčku:
100 ml passaty (rajčatového pyré)
hrst čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl a pepř
Na ozdobu:
125 g mozzarelly Nyní v akci
hrst strouhaného parmazánu
hrst cherry rajčátek
hrst čerstvé bazalky

Jak na to?

1. Do mísy proseju mouku, přidám sůl a droždí. Do důlku uprostřed naliju 200 ml teplé vody a olivový olej a vařečkou vše míchám tak dlouho, dokud v rukou nemám hladké, pružné těsto. Vyndám ho na pomoučený vál a pět minut hnětu. Na chvíli nechám těsto kynout pod utěrkou, ale není to třeba.
2. Na omáčku smíchám rajčatové pyré s bazalkou a s česnekem, osolím a opepřím. V misce ho nechám stát jen tak na stole.
3. Pokud mi těsto trochu vykynulo, znovu ho prohnětu a udělám z něho dva bochánky. Na pomoučeném válu je rozválím na dvě placky o průměru pětadvacet centimetrů, hodně tenké, protože v troubě vyběhnou. Dám je na plech vyložený pečicím papírem.
4. Troubu předehřeju na 240 °C a do nejvyššího patra dám na rošt prázdný plech nebo pekáč vzhůru nohama. Rubem lžíce rozetřu na placku omáčku, pokladu ji sýrem, rajčaty a pokapu olivovým olejem. Plech s pizzou pak položím na rozpálený plech v troubě a peču osm až deset minut. Na stole pizzu posypu čerstvou bazalkou a pokapu olejem.

TIP - Jeden bochánek dám někdy zamrazit, ale musí to být dříve, než by vykynul. Na ozdobu se dá použít cokoliv, třeba jen potřít trochu tlustší placku olejem, dát péct s větvičkou rozmarýnu a upečené potřít česnekovým máslem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj