×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pizza quattro formaggi
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Pro gurmány ,

Pizza quattro formaggi

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového
1 stroužek česneku
1 základní těsto na pizzu
125 g mozzarelly
100–150 g sýru gruyère nebo ementálu Nyní v akci
100 g gorgonzoly
25 g parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 kula­té plechy na pizzu o průměru 30 cm. Olej promíchejte v mističce s utřeným česnekem. Těsto na pizzu rozdělte na 2 stejné části a z každé rukama roztáh­něte kolo o průměru 30 cm. Plechy vy­jměte z trouby, potřete je olejem, položte na ně kola z těsta, důkladně je potřete česnekovým olejem a navrch rozdělte mozzarellu, jeden ze sýrů gruyère či ementál a gorgonzolu. Pečte 15–20 mi­nut, poté pizzy posypte parmazánem a ihned podávejte.
Tip- Kulatý tvar je pro pizzu sice tradiční, ale těsto může­te roztáhnout i po celé ploše klasického plechu. Chuť to neovlivní. Jen plech neza­pomeňte nahřát a potřít olejem.
Troubu předehřejte na 220 °C. Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 kula­té plechy na pizzu o průměru 30 cm. Olej promíchejte v mističce s utřeným česnekem. Těsto na pizzu rozdělte na 2 stejné části a z každé rukama roztáh­něte kolo o průměru 30 cm. Plechy vy­jměte z trouby, potřete je olejem, položte na ně kola z těsta, důkladně je potřete česnekovým olejem a navrch rozdělte mozzarellu, jeden ze sýrů gruyère či ementál a gorgonzolu. Pečte 15–20 mi­nut, poté pizzy posypte parmazánem a ihned podávejte.
Tip- Kulatý tvar je pro pizzu sice tradiční, ale těsto může­te roztáhnout i po celé ploše klasického plechu. Chuť to neovlivní. Jen plech neza­pomeňte nahřát a potřít olejem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj