×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pizza prosciutto
35 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost ,

Pizza prosciutto

Co budu potřebovat

NA TĚSTO
10 g droždí
500 g hladké mouky
300 ml vlažné vody Nyní v akci
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžička soli
NA NÁPLŇ
12 lžic rajčatového pyré Nyní v akci
20 lístků čerstvé bazalky
4 střední rajčata, nakrájená na plátky Nyní v akci
150 g poctivé šunky od kosti, nakrájené na jemné plátky Nyní v akci
200 g mozzarelly
sůl

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 220 °C. Droždí nechte chvíli vzejít. Mouku smíchejte v míse se solí, přilijte olivový olej a kvásek. Vypracujte vláčné těsto a rozdělte ho na 4 bochánky po 200 g. Dejte je na chvíli odpočinout do lednice. Zchladlé je rozválejte na placky a prsty vytvarujte okraje. Do rajčatového pyré přidejte 5 lístků bazalky, směsí potřete placky. Poklaďte rajčaty, šunkou, mozzarellou a zbylými lístky bazalky. Pečte 6–10 minut.

sunka_od_kostiPoctivá šunka od kosti

Klasická šunka z vepřové kýty
s tukovým krytím a obsahem masa
92 %. Pro všechny milovníky
tradičních chutí

 

 

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj