×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pizza na plech
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Chuťovky ,

Pizza na plech

Co budu potřebovat

1 lžička sušeného droždí Nyní v akci
1 lžičky cukru Nyní v akci
225 g hladké mouky BASIC
1 lžička soli
olej
1 cibule
2–3 stroužky česneku
400g plechovka rajčat BASIC
sůl
pepř BASIC
špetka cukru Nyní v akci
tymián
šunka BASIC Nyní v akci
sýr Nyní v akci
dva druhy salámu BASIC dle vašeho výběru Nyní v akci

Jak na to?

Droždí, cukr a 180 ml vody (nejlépe vlažné) smíchejte v misce a nechte na teplém místě 5 minut stát, aby bylo droždí aktivní. Mouku smíchejte se solí, uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte aktivní droždí a promíchejte, pak rukama prohněťte do těsta. Přendejte ho na pomoučenou plochu a hněťte 4–5 minut do pružného těsta. Nechte ho půl hodiny kynout v čisté míse, přetažené fólií, aby zdvojnásobilo objem. Mezitím rozpalte pár kapek oleje ve velké pánvi, přidejte cibuli a 4 minuty ji opékejte, vmíchejte česnek a po pár minutách i rajčata z plechovky, směs osolte, opepřete, přidejte špetku cukru a tymián. Plech nahřejte, potřete olejem a po celé jeho ploše na něj roztáhněte těsto. Navrch dejte rajčatovou omáčku a na ni šunku, sýr a kolečka salámu dle vaší chuti. Pečte v troubě při 220 °C asi 15–20 minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj