×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pivní slanina
45 minut , Nízká náročnost , Česká ,

Pivní slanina

Co budu potřebovat

100 g třtinového cukru Nyní v akci
60 ml piva + 2 lžíce navíc Nyní v akci
2 kg prorostlejší kvalitní slaniny Nyní v akci
v celku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Cukr a pivo smíchejte v misce a počkejte, až se cukr rozpustí.
Plech vyložte alobalem. Slaninu nakrájejte na zhruba půlcentimetrové plátky a položte je na pečicí mřížku, kterou vsuňte na nejvyšší pozici v troubě.
Níže do trouby umístěte připravený plech, aby na něj mohl odkapávat tuk.
Slaninu pečte asi 10 minut. Pak slaninu nejdřív z jedné strany, pak i z druhé strany potřete připraveným oslazeným pivem. Pečte dalších 10 minut. Opakujte ještě jednou nebo dvakrát, tak aby byla slanina křupavá. Nechte vychladnout nejméně 1 hodinu před podáváním.
Chuť slaniny a půllitru piva se vzájemně podporují.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj