×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pivní hamburger
35 minut , Střední náročnost ,

Pivní hamburger

Co budu potřebovat

500 g hovězího masa, mletého Nyní v akci
2 stroužky česneku, nadrcené
2 lžíce worchesterské omáčky
80 ml oblíbeného piva Nyní v akci
sůl a pepř
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
4 plátky slaniny Nyní v akci
½ cibule, nakrájené na tenká kolečka
4 vejce
hrst rukolových lístků
8 plátků červené řepy, upečené v alobalu v troubě
4 plátky sýru, nejlépe čedaru Nyní v akci
1 rajče, nakrájené Nyní v akci
4 hamburgerové bulky, rozpůlené
rajčatová omáčka
majonéza

Jak na to?

Maso dobře promíchejte s česnekem, worchesterem a pivem. Rozdělte ho na 4 díly a vytvarujte burgery.
Na středním plameni rozehřejte v grilovací pánvi 1 lžíci oleje a opečte burgery z obou stran. Zatímco se pečou, v jiné pánvi rozpalte další lžíci oleje a opečte na něm dozlatova cibuli a slaninu. Přesuňte na kuchyňskou utěrku a nechte odkapat přebytečný tuk. Pánev vytřete, dejte do ní poslední lžíci oleje, rozklepněte vejce a upečte volská oka.
Na každou rozpůlenou housku položte pár rukolových lístků, 2 plátky červené řepy, burger, sýr, slaninu, cibulku, rajče. Navrch položte volské oko. Pokapejte rajčatovou omáčkou, případně majonézou a přiklopte vrškem housky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj