×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pivní guláš
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Dušení ,

Pivní guláš

Co budu potřebovat

1 lžíce sádla
2 velké cibule, nakrájené nadrobno
700 g hovězího masa (nejlépe kližky), nakrájeného na kostky Nyní v akci
1 lžíce mleté papriky (sladké nebo pálivé)
sůl a čerstvě mletý pepř
2–3 stroužky česneku, drcené
150 g rajčatového protlaku Nyní v akci
500 ml hovězího vývaru nebo vody
½ lžičky drceného kmínu
400–500 ml světlého piva Nyní v akci
2 krajíce chleba Nyní v akci
1 lžíce majoránky
čerstvě nastrouhaný křen,
chleba Nyní v akci
nebo knedlíky k podávání

Jak na to?

V hrnci rozpalte sádlo a na mírném plameni na něm opečte dozlatova cibuli. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Zaprašte ho paprikou, chvilku osmahněte, přidejte sůl, česnek, protlak, promíchejte a zalijte vývarem. Přisypte kmín a duste asi hodinu doměkka – podlévejte pivem. Střídku chleba nadrobte do guláše – zahustí se. Na závěr přidejte majoránku.
Guláš na talíři ozdobte křenem. Podávejte s chlebem nebo s knedlíky.
Pivo je ke guláši nezbytné.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj