×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pistáciové bábovky
90 minut , Snídaně , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Pistáciové bábovky

Co budu potřebovat

máslo na vymazání + hrubá mouka na vysypání formy Nyní v akci
4 lžíce mléka Nyní v akci
1 sáček pistáciového pudinku
250 g tučného tvarohu Nyní v akci
200 g másla Nyní v akci
180 g krupicového cukru Nyní v akci
4 vejce, žloutky a bílky odděleně
300 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
4 hrsti pistáciových oříšků
moučkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Klasickou bábovkovou formu nebo šest malých báboviček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. V mléce důkladně rozmíchejte pudink a vzniklou směs vmíchejte k tvarohu. Změklé máslo šlehejte s cukrem, po asi 5 minutách postupně přidávejte tvarohovou směs a šlehejte dál. Pak postupně po jednom zašlehávejte žloutky. Mouku smíchejte s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva a pak postupně sypkou směs vmíchávejte k tvarohové. To stále můžete dělat v robotu. Poté vmíchejte sekané pistáciové oříšky. Pro ještě lepší chuť je můžete před přidáním krátce nasucho opražit.
Nakonec vyšlehejte bílky dotuha a opatrně – ručně – je vmíchejte do těsta. To rozdělte do jedné nebo šesti malých forem. Pečte při 180 °C, velkou bábovku 35–40 minut, malé okolo 15 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −18 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj