×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Piškotová roláda
30 minut , Dezert , Vysoká náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Piškotová roláda

Co budu potřebovat

6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
140 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
Krém:
200 g bílé čokolády
200 g zakysané smetany
višňová poleva (viz Tip):
300 g višní, čerstvých nebo mražených
100 g cukru Nyní v akci
3 lžíce griotky
višně nebo třešně
moučkový cukr

Jak na to?

1. V čisté míse prošlehám do polotuha bílky, pak k nim za stálého šlehání postupně přisypu cukr. Šlehám, dokud nevznikne lesklý tuhý sníh. V menší misce prošlehám žloutky.
2. Předehřeju troubu na 180 °C. Do sněhu za­šlehám žloutky a nakonec opatrně vmíchám mouku.
3. Plech vyložím pečicím papírem. Nanesu na něj těsto, rozetřu ho zhruba na centimetrovou vrstvu. Peču dorůžova, 7–10 minut. Hotový piškotový plát pře­táhnu na navlhčenou utěrku a pomocí utěrky i s pečicím papírem stočím a nechám vychladnout.
4. Zatím si připravím krém. Do hrnce s mírně vroucí vodou vložím misku s čokoládou. Až se roze­hřeje, nechám ji trochu vychladnout a smíchám ji se zakysanou smetanou. Piškotový plát rozbalím, potřu krémem a bez papíru stočím. Ozdobím cukrem a višňovou polevou.
Tip - Višňovou polevu dělám z vypeckovaných višní, cukru a griotky. Vše promíchám v kastrůlku, lehce podliju vodou a vařím do zhoustnutí.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj